Veilig bevallen - Les 1 (groepsessie)
za 27 nov. | Praktijk De Moederschoot

Veilig bevallen - Les 1 (groepsessie)

Tijd en locatie

1 andere datums
27 nov. 14:00 – 16:00
Praktijk De Moederschoot, Korspelheidestraat 43, 3582 Beringen, België

Over het evenement

In de cursus "Veilig bevallen" verneem je wat volgens recentelijk wetenschappelijk onderzoek de veiligste manier van bevallen is.

Les 1:

De eerste les is hoofdzakelijk theoretisch. Hier leer je de anatomie en de fysiologie van de bevalling kennen en de geboorte, de verschillende fases, het mechanisme en de belangrijkste hormonen die alles bepalen.

De complexiteit en de invloed van alle factoren tijdens de geboorte is belangrijk dus kom samen met andere koppels deze interessante sessie volgen.

We sluiten deze sessie op 2 uurtjes af met enkele mooie geboortefilmpjes.

Les 2:

Welke verschillende soorten relaxatietechnieken zijn er en welke is voor jou het meest aangenaam? De buikademhaling speelt een heel belangrijke rol tijdens de ontsluitingsfase en wordt uitgebreid uitgelegd en ingeoefend. Ook de meest ontspannen houdingen worden in deze sessie uitgeprobeerd en aangeleerd. Hoe kan mijn partner mij het beste helpen tijdens de weeën? 

Wat kan hij/zij doen opdat ik ontspannen blijf tijdens de contracties?

Hypnobirthing, massage, de goodybox, kortom alles komt aan bod wat je kan helpen om je kindje zo veilig mogelijk ter wereld te brengen.

We kijken eveneens in deze sessie naar enkele inspirerende geboortefilms.

Les 3: 

Wanneer je borstvoeding wenst te geven aan je kindje kan je je best op voorhand uitgebreid laten  informeren. Veel vrouwen stoppen te vroeg met proberen, zelfs nog in het ziekenhuis, omdat ze te weinig deskundige voorlichting hebben gekregen. 

Leer in deze sessie de basisprincipes kennen van borstvoeding, hoe opstarten en wat je mag verwachten bij die opstart, de evolutie naar de eerste dagen en later bij de overgang naar de werkhervatting. Wat bij de typische borstvoedingsproblemen en vooral hoe deze problemen voorkomen! 

Wanneer je moedermelk wil geven geldt zonder twijfel de regel "Een voorbereide moeder is er twee waard!"

Les 4:

Tot slot bespreken we de pasgeborene in al zijn facetten. Zijn eerste stoelgang, de normale geelzucht, de 'hielprik' die we tegenwoordig in het handje prikken))) Kortom alles wat we nog niet besproken hebben komt in deze sessie aan bod. Kraamhulp, babyblues...

Tickets
Prijs
Aantal
Totaal
  • Veilig bevallen - Les 1
    €40
    €40
    0
    €0
Totaal€0

Deel dit evenement